Zomer Avonturen

Alleen Reizen

Zoals ik eerder al had geschreven ga ik deze zomer (En erna hopelijk ook, maar dat is nog even afwachten of het doorgaat) allemaal ontzettend leuke en spannende dingen doen. Beginnende bij volgende week; dan vertrek ik voor twee weken naar Frankrijk. Ik ga bij Ecolonie vrijwilligerswerk doen. Het is een soort ecologische boerderij waar ook vakantiegangers heen komen, en ik ga daar dus waarschijnlijk een beetje in de kruidentuin werken, eten koken, of vakantiegangers begeleiden – ik heb nog geen flauw idee, maar het zal ook liggen aan mijn voorkeuren. Dit is de eerste keer dat ik in mijn eentje naar het buitenland ga, dus het wordt zeker een hele overwinning.

IMG_20170710_195133_964
Ecolonie: Zo ziet het eruit daar dus, super mooi!

Het wordt ook een uitdaging omdat ik hier geen telefoon en laptop mee mag (Ivm straling mag je ze gewoon echt niet gebruiken en is er geen internet. Dus even helemaal op mezelf. Los van iedereen, even mijn eigen gang gaan. En hopelijk – ondanks dat ik 40 uur per week moet werken – lekker tot rust komen en leuke mensen ontmoeten. Ik ben heel benieuwd en heb er ook echt heel veel zin in.

Na deze eerste reis heb ik ook nog heel wat plannen; naar een vriend in Duitsland, Bonn. Ik ga meehelpen met een ecologisch bouwproject in Polen. Ik wil misschien nog vrienden opzoeken in Berlijn – Zodat ik daar meteen mijn onderzoek kan doen voor mijn scriptie naar de Duitse markt: *Combineren van studie en vakantie, ideaal!!*

Nu ga ik dus niet “echt” helemaal in mijn eentje reizen, maar het voelt wel alsof ik eindelijk, na jarenlang alleen maar gevochten te hebben om mezelf overeind te houden en het laatste jaar keihard geknokt te hebben om mijn studie te halen ~naast ALLE andere dingen die er zijn gebeurd, maar het is echt belachelijk veel om op te noemen, serieusly~ En nu ga ik op Avontuur. Voor mezelf. En ik denk dat het me echt goed zal doen, want ik ben ook echt toe aan vrijheid, mijn eigen ding doen, genieten van het leven, weg zijn van hier..

Vandaar dat jullie een Turningpoint in mijn leven mogen meelezen ;-). Ik denk dat het een hele bijzondere zomer gaat worden namelijk.

Een leuk artikel over alleen reizen vind je *hier* trouwens – Het is iets wat iedereen een keer in zijn leven zou moeten doen denk ik. Het artikel gaat over “How to start travelling solo” en ook daarin lees je dat het haar ‘Turning point‘ in haar leven was. In je eentje reizen is ontzettend goed voor je persoonlijke ontwikkeling, je wordt echt met jezelf geconfronteerd op sommige punten en je leer er ontzettend veel van. Je ontmoet nieuwe mensen, ziet andere culturen, en doet het bovendien helemaal voor jezelf en je kan doen wat je wilt. Aanrader dus *denk ik haha*.

Gunjan Agrawal_fantasy_akFkRGdR

Ik doe elke dag zo’n Vizualizatie App opdracht (VISUAPP) en had vandaag dit plaatje. Je moet zeg maar een link van het plaatje leggen naar wat het voor jou betekent of wat jij erin ziet. Voor mij was deze overduidelijk: Hier stap ik op de trein, mijn reis begint. Alleen je ziet al die mist en het ziet er toch een beetje onheilspellend uit – dat is mijn angst / onzekerheid. Het is nog spannend en ik weet niet waar het me gaat brengen. En toch stap ik in die lugubere trein ;-).

Heb jij ooit gereisd in je eentje? Hoe was dat? Of zou je dat ooit nog willen doen? Of wat voor uitdagingen ga jij aan? 😛 Laat een berichtje achter! *Door op de titel te klikken*

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s